sunnuntai 16. elokuuta 2015

Blogiarvostelut

Anteeksi hirveästi blogin epäaktiivisuudesta, mun piti julkaista tää jo torstaina, mutta se nyt vaan venyi ja venyi. Nyt kuitenkin on vihdoin arvostelujen aika eli blogeja yhteensä linkattiin mulle jopa 23, mutta ikävästi valitsin vain 10 mielenkiintoisinta blogia, jotka arvostelen tässä. Yksi blogi kuitenkin ylitti kaikki muut, ei pelkästään ulkoasullaan, vaan sisällöllä. 

Voittajablogi on... Usko, Unelmoi, Uskalla! (Onneksi olkoon) :)


Blogin kuvaus:
"Pian 18 vuotta täyttävän ratsastuksenohjaajaopiskelijan kirjoittelua oman hevosen, 10-vuotiaan kimon tamman kanssa touhuamisista. Aina ei mene niinku strömsössä, mutta tavoitteet ovat korkealla. Lokakuussa suunnataan ratsukkona viideksi kuukaudeksi Saksaan treenailemaan. Postaustahti on vaihteleva, sillä elämäni on välillä kovin kiireistä töiden, hevosen ja koulun ympärillä."

Arvostelu:
Blogi vaikuttaa heti ensisilmäyksellä juuri mielenkiintoiselta ja sellaiselta, jota varmasti jään lukemaan säännöllisesti. Siisti ulkoasu ja banneri takaavat miellyttävän tunnelman sekä kaikki tarvittava löytyy helposti. Blogin tekstien sisältö on hyvin mielenkiintoista ja jollain tapaa omaperäisellä, mutta kivalla tyylillä kirjoitettu, jota jaksaa hyvin lukea. Plussaa ehdottomasti hyvälaatuiset suuret kuvat sekä erittäin kattavat esittelysivut, joista varmasti pääsee jyvälle blogin päähenkilöistä. Ainoa miinus blogissa on postaustahti, sillä postauksia tulee hyvin harvaan, mutta ymmärrän kyllä jos muut kiireet menevät blogin edelle.
_________________________________________________________________________________

Muut blogit tulevatkin ihan sekalaisessa järjestyksessä eli ovat siis tavallaan parhaimmistoa linkanneista blogeista.




Blogin kuvaus:
"Kisaradoilla- blogimme kertoo neljän tytön valmentautumisesta tavoitteellisesti. Kaksi blogimme tähteä kilpailee kouluratsastuksessa ja kaksi esteratsastuksessa. Käymme kaikki kaksi kertaa viikossa Primustallilla ratsastamassa, joista toinen viikkotuntimme on Talent program valmennustunti. Postauksissa esiintyy myös Emmin vuokraponi Jessi ja Valerian vuokraponi Donna."
Arvostelu:
Blogin yleisilme on siisti, banneri on jotenkin tosi hieno, vaikka onkin aika tavallinen ja tausta sopii hyvin banneriin. Esittelysivuissa on sopivasti tietoa ja myös kuvia. Kirjoitustyyli on aika kiva ja mukaansatempaava, samoin erittäin hyvälaatuiset kuvat (niistä plussaa). Videoitakin löytyy silloin tällöin, mutta niitä voisi olla useamminkin. Postaustahti on hyvä.
_________________________________________________________________________________

Haaveita hevosista



Blogin kuvaus:

"Blogia kirjoittaa 12-vuotias hevostyttö Loimaalta. Käyn tallilla muutamia kertoja viikossa, lähinnä tunneilla ratsastamassa. Omaa/yp/vuokrahevosta ei toistaiseksi ole, mutta luultavasti siihen tulee kohta muutos, jolloin blogin päätähtikin vaihtuu. Tällähetkellä ratsastan pääosin suomenhevosruuna Tapsalla, jolla olen käynyt myös kisoissa, lähinnä estepuolella, mutta kouluakin ollaan toki treenattu. Mahdollisen uuden päätähden kanssa ei heti päästä kisaamaan, mutta ehkä tulevaisuudessa sittenValokuvaaminen on tavallaan toinen harrastukseni, jonka takia blogissani on usein kuvapostauksia. Kamerana minulla on Canon EOS 600D ja siihen muutama erilainen objektiivi."
Arvostelu:
Ihana omaperäisen ja laadukkaan ulkoasun kruunaava blogi. Banneri on kivan yksinkertainen ja kevyt koodailu antaa mukavan säväyksen blogiin. Vasemmassa laidassa olevat tekstit, joita painamalla pääsee kivasti esittelysivuille, on tosi kiva idea, mutta miinusta siitä, kun tekstit erottuu aika huonosti. Blogiin pääsee myös hyvin sisälle vaikkei olisi ennen blogia lukenutkaan, sillä vasemmassa laidassa on melko kattava tekstinpätkä blogin sisällöstä. Esittelysivut on erittäin hyvin tehty ja niihin on panostettu, kuviakin on sopiva määrä ja oikeastaan muita miinuksia en keksikkään. Blogin postaustahti on sopiva ja postauksissa kivasti tekstiä ja paljon hyvälaatuisia kuvia. Kaikenkaikkiaan tosi hyvä blogi ottaen huomioon, että bloggaaja on vielä aika nuori. 
Erityismaininta: Banneripajasta löytyy hienoa kädenjälkeä (tosi kivoja bannereita).
_________________________________________________________________________________




Blogin kuvaus:
"Blogi kertoo 17 vuotiaan hevostytön elämästä monella eri osa-alueella, aina lyhyistä infopostauksista pitkiin matkapostauksiin. Elämään kuuluu myös ratsastuskoululla ratsastus, sekä vuokrahevosen etsintä. Blogissa liikkuu usein myös nuori tanskandoggi tyttö ja sen elämää."
Arvostelu:
Tosi mukava blogi, jossa ulkoasu kaipaisi kuitenkin mielestäni jotain väriä, banneri on tosi kiva ja sopii ulkoasuun. Postaustahti on hieman epämääräinen välillä, mutta ymmärrän, ettei aina ole aihetta tai aikaa postailla. Kirjoitustyyli on kiva ja kaikki blogin kuvat on hyvälaatuisia. Plussaa ehdottomasti ahkerasta videoiden teosta. Videoiden aiheet on tosi kivoja ja niitä löytyykin aika monia. Esittelysivut on sopivan kattavat ja kuviakin löytyy. 
Erityismaininta: Mukavan yksinkertainen blogi, josta löytyy tarvittavat tiedot ja ei ole myöskään täyteen tungettu.
_________________________________________________________________________________




Blogin kuvaus:
"Bʟᴏɢɪɴɪ ᴋᴇʀᴛᴏᴏ ᴋᴏʜᴛᴀ ₃ ᴠᴜᴏᴛɪᴀᴀsᴛᴀ ᴋᴏɪʀᴀsᴛᴀɴɪ Jᴀʀᴘɪsᴛᴀ ᴊᴏᴋᴀ ᴏɴ sᴀᴋsᴀɴᴘᴀɪᴍᴇɴᴋᴏɪʀᴀɴ 
sᴇᴋᴀ̈ ʟᴀʙʀᴀᴅᴏʀɪɴɴᴏᴜᴛᴀᴊᴀɴ ʀɪsᴛᴇᴛʏᴛʏs. Hᴀʀʀᴀsᴛᴀɴ ᴠᴀʟᴏᴋᴜᴠᴀᴜsᴛᴀ ᴊᴏᴛᴇɴ sᴇᴋɪɴ ᴛᴜʟᴇᴇ ʙʟᴏɢɪssᴀ
ᴇsɪʟʟᴇ ᴋᴜɴ ᴋᴜᴠᴀᴀɴ Jᴀʀᴘᴘɪᴀ. "
Arvostelu:
Ihan ensimmäisenä, kun pääsee blogiin niin katson aina, että "wau, mikä ulkoasu ja banneri!". Siis aivan ihana ulkoasu ja banneri on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan täydellinen <3 Ihana värimaailma ja kaunis toimiva koodailu. Huomaa, että blogin kirjoittajalla on selvästi silmää blogin ulkoasulle. Päähenkilöstä eli koirasta on hyvä ja kattava esittelysivu. Postaustahti on sopiva, mutta välillä vähän epäsäännöllinen, tekstiä löytyy sopivasti ja kuvat on hyvälaatuisia. 
Erityismaininta: Tosi mukava koirablogi, jota varmasti jään lukemaan säännöllisesti.
_________________________________________________________________________________




Blogin kuvaus:
"Blogissani seurataan kahta shettistä, joiden kanssa puuhailen. Blogi sisältää niin arki- kuin kisapostauksiakin (harvoin). Itse olen 15v. tyttö Etelä-Suomesta."
Arvostelu:
Raikas kesäinen ulkoasu ja ihana banneri. Miinusta siitä, ettei päähenkilöistä ole esittelysivuja, mutta onneksi sentään oikeassa laidassa on hyvä tekstinpätkä, jossa kerrotaan blogin sisällöstä ja päähenkilöistä. Postaustahti on melko epäsäännöllinen ja postauksia voisi tulla useammin, mutta kuitenkin tekstiä postauksissa on sopivasti sekä kuvia, jotka on hyvälaatuisia. Videoitakin löytyy silloin tällöin, niistä plussaa.
_________________________________________________________________________________




Blogin kuvaus:
"Kaksi satakuntalais tyttöä kirjoittelee blogissa tuntihepoista, sekä vuokrahevosestani. Postauksia tulee vähän laidasta laitaan eli peruspostauksia ei pelkästään tule. Itse kisaan, mutta kisapostauksia ei ole, kun heinäkuussa en ole ollenkaan kisaillut innostuksen puutteen takia. Blogissa on tällä hetkellä menossa ''Lisää tuntsareista'' postaus''sarja''. 
Arvostelu:
Kiva rauhallinen ulkoasu ja banneri. Blogista löytyy vain yksi esittelysivu kaviollisesta, mutta blogin kirjoittajista ei ole mitään, joten siitä miinusta. Blogista ei oikein löydä sellaista tarpeellista tietoa, jota ehkä haluaisi tietään varsinkin, kun olen uusi lukija, joten en oikein tiedä paljoo blogin sisällöstä. Blogiarkisto, josta pääsee näkemään postauksia puuttuu kokonaan, joka myös vaikeuttaa postausten katsomista. Postauksia tulee aika harvoin, saisi tulla useammin. Kuvat on kuitenkin hyvälaatuisia.
Erityismaininta: Blogissa on aika paljon parantamisen varaa, sillä se on tällä hetkellä jotenkin aika tyhjän oloinen, koska tarpeellisia tietoja ei ole saatavilla.
_________________________________________________________________________________




Blogin kuvaus:
"Vuonna -96 syntynyt hevosharrastaja ja oman hevosen omistava nuori naisenalku kirjoittelee päiväarjestaan 14v lämpöisen kanssa ja nyt kuvioihin tulleesta 12v ylläpito suomenhevosesta.
Blogi on perustettu vuonna 2012 ja alkumatka oli heikkoa, mutta nyt blogi on aktiivinen ja postauksia tulee kuukaudessa melkein yksi viikossa ellei joskus enemmän tai vähemmän. Yhteistyössä mikroverenkiertoa hoitava BEMER."
Arvostelu:
Omalaatuinen ja tosi mukava blogi, jossa hieno ja selkeä ulkoasu. Banneri on varsin kekseliäästi toteutettu ja kiva extra, kun esittelysivut on bannerin yläpuolella. Hyvät, kattavat esittelysivut, joissa sopivasti kuviakin. Postauksia tulee sopivan usein, vaikka välillä tahti on vähän epäsäännöllinen. Kuvat ovat hyvälaatuisia ja videoitakin löytyy. Kirjoitustyyli on tosi kiva ja omaperäinen.
_________________________________________________________________________________



Blogin kuvaus:
"17-vuotiaan tytön hevoselämää, omaa eikä myöskään vuokrahevosta ole tällä hetkellä. Kirjoitan siis kavereideni hevosilla ratsastamisista, tulevaisuudessa postaukset tulevat tosin kaikki kertomaan työstäni hevosten kanssa ulkomailla. Aloitin juuri tällä viikolla työt Virossa ja vuodenvaihteessa siirryn ratsuttajan hommiin Kanadaan."
Arvostelu:
Ihana tunnelmallinen ulkoasu ja banneri. Blogin aiheet ovat aika mielenkiintoisia, mutta postauksia tulee aika harvoin. Pieni info-teksti antaa kuitenkin vähän tietoa kirjoittajasta, mutta esittelysivuja ei ole, mikä vähän häiritsee, kun ei saa tietää tarpeeksi blogin kirjoittajasta jne. Kuvat on välillä vähän huonolaatuisia, mutta osa on ihan hyviäkin. 
Erityismaininta: Silti mukavan oloinen blogi, vaikka parannettavaa löytyykin.
_________________________________________________________________________________




Blogin kuvaus:
"Blogin päätähtenä esiintyy shetlanninponitamma Iita ja blogissa pääset lukemaan meidän treenistä ja kaikesta muusta pienen tallin elämästä! Olen itse -02 Etelä-Suomesta."
Arvostelu:
Tosi kiva ulkoasu ja banneri. Bannerissa pidän sen yksinkertaisuudesta, mutta siinä on silti aika kiva asettelu. Esittelysivut on kattavat ja kuviakin löytyy aika paljon. Postaustahti on aika epäsäännöllinen, mutta postauksissa on hyvälaatuisia kuvia reilusti ja tekstiä myös sopivasti. Jokunen videokin löytyy silloin tällöin, mutta saisi tulla ehkä hiukan useammin.


Tässä olisi nyt tämä linkkaa blogisi- arvostelut, eli en olisi millään jaksanu enkä kyllä ehtinyt kaikkia kahtakymmentäkolmea blogia arvostella, mutta toivon, että tämä nyt kuitenkin riittää. Voittajablogiin otan pian yhteyttä banneriin liittyen ;)


5 kommenttia:

Luethan nämä ennen kuin kysyt!

-> Sade ja Voitto ovat perheemme yhteiset hevoset, eivät minun...
-> Ratsastan epäsäännöllisen säännöllisesti noin kerran tai kaksi kertaa viikossa, enkä kisaa tai käy valmennuksissa...
-> Kuvat otamme pääosin Sony a 3000:lla, Panasonic Lumix- digijärkkärillä, puhelimellani tai joskus Canon eos 1100d- järkkärillä
-> Videot muokkaan movie makerilla

Hyväksyn asialliset kommentit, otan jonkun verran kritiikkiä vastaan, mutta Muistathan silti asiallisen kielenkäytön!
Kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän laita kommenttiasi kahteen kertaan ;) Kiitos..