sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Voitto hienona näyttelyhevosena Ypäjän valtakunnallisessa varsanäyttelyssä

   Eilen siis heräsimme kello 5, lähdimme vähän vaille 6 liikenteeseen. Tallilla puunattiin Voitto uuden tallin pesuboxissa. Siinä oli paljon rauhallisempi, kuin viime kerralla kun hoidettiin ulkona. Sitten lastattiin traikkuun, sinne se menikin ihan mielellään ilman sen kummempia odotteluja. Sitten nokka kohti Ypäjää. Autossa istumista oli taas se 2h, eli vähän puuduttava matka sekä meille, että Voitolle. Paikan päällä Voitto käyttäytyi aika hyvin siihen nähden, että tammoja pyöri ja hyöri vähän väliä lähistöllä. Kyllähän se välillä sekosi niistä, mutta pysyi hallinnassa. Alussa käytiin myös kengityspajassa mittauttamassa Voitto. Säkäkorkeudeksi osoittautuikin 150cm ja lautaskorkeudeksi 152cm, eli kasvu aika hyvällä mallilla. Sen jälkeen oli sitten varsinaisen arvostelun ja näytön paikan vuoro.
   Se sai kuitenkin melko hyvät pisteet puhtaalla 2. palkinnolla: laatutyyppi: 8, runko: 9, jalat: 8, kaviot: 8, käyntiliikkeet: 6, juoksuliikkeet: 7 arvostelulla: "Hyvä tyyppi. Tiivis suhteellinen runko, hyvänmuotoinen kaula, lihaksikas lapa, vahva lanne, hyvä takaosa. Hyväluiset jalat, hyväasentoiset jalat. Hyvät kaviot. Ahtaat, matalat, voimattomat käyntiliikkeet. Väljenevät juoksuliikkeet, etujalkojen liike hieman meloo, kevyt, voimaton ravi."  Voiton arvostelun jälkeen se vietiin koppiin "lepäämään" ja syömään. Sillä välin mentiin katsomaan muiden varsojen suorituksia, sillä Voitolla oli vielä mahdollisuus päästä finaaliin. Niinhän siinä pääsikin käymään, Voitto pääsi finaaliin. Jouduttiin odottelemaan n. 2h, kun finaali alkoi vasta 14:15. Otettiin siis Voitto ulos kopista, kun oli sen aika ja siistittiin se uudelleen. 
   Sitten finaalissa varsat kävelivät jonossa ja esittivät vielä kerran vuorollaan ravin. Voitto oli jo sen verran poikki, ettei oikein jaksanut esittää parastaan ravissa, mutta kyllä se ihan reippaasti meni. Pienen odottelun jälkeen tuomaristo oli tehnyt päätöksen ja kuulutettiin, mille sijalle mikäkin varsa pääsi. Voittaja oli siis hieno tamma, Liiseriina, toiseksi tuli Ypäjän Kuitti, kolmannelle sijalle pääsi Voiton velipuoli (isä. Knuutilan Veikko) Katallin Hamilton, neljännelle tuli rautias tamma Vinette, sekä viidennelle Voitto. Voitto sai palkinnoksi mm. hienon loimen, pokaalin, racing rehua ja paljon muuta. Näyttelyn jälkeen lastattiin Voitto traikkuun ja edessä oli jälleen 2 tunnin matka. Perillä tallilla annettiin Voitolle ruoka, juotavaa, sekä purettiin kamat autosta ja siivottiin traileri. Harjattiin vielä Sade pikaisesti. Siltä lähti ihan hirveä määrä karvaa, sekä näytti muutenkin ihan kiillottomalta hienoon Voittoon verrattuna. Oltiin kotona vasta joskus 18:30, että päivä oli aika lailla siinä. Kuvat (C) minä, sekä 4 viimeistä (C) Elina.







 Niin hieno liukuvärjäys harjassa..

 Kaunis voittaja, Liiseriina..
 2.sijan saanut Ypäjän Kuitti..
 3. sijan saanut Katallin Hamilton..
 4. sijan saanut Vinette
sekä Voitto loimensa kanssa.

 Voitto on tyytyväinen..
 Voiton eka pokaali.
 Vihdoin kotona rankan päivän päätteeksi..
Sade höpsö..

Huh, eiköhän tää postaus ole tässä, tulikin kulutettua aikaa tän tekemiseen!

5 kommenttia:

  1. Onko sulla huono itsetunto? Tämä ei ole mikään ilkeä kommentti, mutta itseä vähän häiritsee kun jokaisen postauksen lopussa "tää nyt oli vähän tämmönen", "toivottavasti kelpaa" ja muu omaa toimintaa vähättelevä teksti on hiukan häiritsevä. Ole ylpeä siitä mitä teet, äläkä turhaan hae muiden täyttä hyväksyntää sinun kirjoittamista postauksista. Kyllä ne ihmiset lukijoista häipyvät, jos niitä ei sinun postaukset kiinnosta. Kuitenkin itse pidän blogisi kirjoituksista ja kuvista. Lopeta vähättely ja rupea luottamaan omaan tekemiseesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet kyllä aivan oikeassa, olen useimmiten vähän turhankin itsekriittinen ja kyllä.. sitä itseluottamusta puuttuu joo, mutta kyllähän olen aina välillä ylpeä itseeni, jos olen suoriutunut jostain tehtävästä hyvin.. Minulla kun vain on sellainen luonne, että "aina" valitan, kuinka huono olen jossain asiassa, mutta kyllähän osaan onnistumisien kautta myös olla iloinen siitä, että olen onnistunut.. :) Kiitos, kun annoit palautetta!

      Poista
  2. Tosi kiva postaus, Voitto on niin hieno kyllä ;)

    VastaaPoista
  3. Voitko joskus toteuttaa sellaisen postauksen missä näytät lukijoille sellaiset kommentit, mitä et ole viitsinyt julkaista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä voin sellaisenkin jossain vaiheessa julkaista.. ;)

      Poista

Luethan nämä ennen kuin kysyt!

-> Sade ja Voitto ovat perheemme yhteiset hevoset, eivät minun...
-> Ratsastan epäsäännöllisen säännöllisesti noin kerran tai kaksi kertaa viikossa, enkä kisaa tai käy valmennuksissa...
-> Kuvat otamme pääosin Sony a 3000:lla, Panasonic Lumix- digijärkkärillä, puhelimellani tai joskus Canon eos 1100d- järkkärillä
-> Videot muokkaan movie makerilla

Hyväksyn asialliset kommentit, otan jonkun verran kritiikkiä vastaan, mutta Muistathan silti asiallisen kielenkäytön!
Kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän laita kommenttiasi kahteen kertaan ;) Kiitos..