keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Katsaus ratsastushistoriaani

1. Aloitin ratsastuksen Keravan ratsastuskoulussa 7-vuotiaana. Kävin siellä vuoden, jonka jälkeen kyllästyin olemaan siellä (olin ryhmämme nuorin) enkä vain niinkään "viihtynyt" siellä. Siellä opetettiin lähinnä kaikki perusasiat: käynti, ravi, laukka, kuinka kääntää hevonen, alkeellista pohkeenväistöä, pieniä esteitä ja "harvoin" maastoilua jne.

Mikä laatu... 

Hih..oon tosi pienen näköinen näissä ja sori, muita kuvia ei ole.


2. Pidin noin vuoden tauon ratsastuksesta.
3. Ryhdyimme vuokraamaan 17v Antero-nimistä suomenhevosta, josta minulla ei valitettavasti ole kuvia. Sitä ehdimme vuokraamaan n. puoli vuotta, kunnes Antero laidunonnettomuuden sattuessa jouduttiin lopettamaan. 

4. Kun ei uutta vuokrahevosta löydetty, käytiin koeratsastamassa myytäviä hevosia toistensa perään, kunnes löydettiin Sade.

5. Olin sillon noin 10 vuotias eli vielä aika nuori ja kokematon. Sade oli aluksi hyvin hankala. Tipuin siltä muutamia kertoja ja aloin pelkäämään laukkaamista. Mutta myöhemmin uskaltauduin menemään ja sitten se sujuikin ihan hyvin.

Sade (vuodelta 2010)



6. Myöhemmin Sateelta löytyi ongelmia jaloista, sen seurauksena molemmat etupolvet leikattiin ja joutui olemaan useita kuukausia sairaslomalla karsinalevossa pienellä liikutuksella ( 5min taluttelua päivässä.)
Kun meillä ei ollut hevosta/hevosia ratsastettavana, aloimme siskoni Elinan kanssa vuokraamaan shetlanninponeja Sohvia ja Poppista. Sohvi oli silloin noin 14-15v ja Poppis 6v. Ratsastin useimmin Poppiksella. Se oli muuten tosi kiva poni, mutta virtaa siitä löytyi, jos jostain. Lentelin aina vähän väliä sieltä selästä Poppiksen reippaan pukittelun myötä. Mutta voin sanoa, että sekin opetti minua hurjasti, mm. tasapaino kehittyi. 

Poppis (huonolaatuisia kuvia, mutta en mahda mitään)



Minä ja Sohvi.

7. Otimme ylläpitoon suokkiruuna-Kamun, joka oli entinen ravuri.
Se oli alussa todella vaikea käsitellä, mm. lyttäsi ihmisen seinään, näykki ja oli hoitaessa ärhäkkä. Ratsastaessa ihan kiva, mutta ei vain osannut jatkaa laukkaa. Mutta kuukausien varrella hevosesta tuli oikein kiva maasto-ja lastenratsu. Minä menin sillä eniten. Ostimme Kamun, kun se oli myynnissä, mutta emme sitä kauan voineet pitää, kun "silläkin" ilmeni jotain vaivoja, joten jouduimme antamaan sen takaisin. Olihan se surullista antaa niin ihanaksi kehittynyt hevonen pois, mutta sille ei mahtanut mitään.

Estekokeilut.

vuodelta 2010


vuodelta 2011

8. Vaihdoimme Sateen tallipaikkaa. Sieltä löytyi taas uusia tuttavuuksia. Tessu ja Vesseli olivat minun "uusia" vuokrahevosia.

Tessu nf. ruuna
(vuodelta 2011)


vuodelta 2012



Vesseli sh. ruuna
Vuodelta 2012





9. Noiden heppojen lisäksi ratsastelin muutamilla muillakin, mutta niistä ei nyt ole kuvia.
10. Kun Sade astutettiin, ostimme Liisin "väliprojektiksi" ja siitähän tuli sitten hyvä ystävä.




Tässä oli teille hieman faktaa heppailuhistoriasta!
Kommentteja!



























2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :) Tee seuraavaks vaik joku vaatepostaus! ;))

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja teen vaatepostauksen, kunhan vaan on sopiva tilaisuus ;)

    VastaaPoista

Luethan nämä ennen kuin kysyt!

-> Sade ja Voitto ovat perheemme yhteiset hevoset, eivät minun...
-> Ratsastan epäsäännöllisen säännöllisesti noin kerran tai kaksi kertaa viikossa, enkä kisaa tai käy valmennuksissa...
-> Kuvat otamme pääosin Sony a 3000:lla, Panasonic Lumix- digijärkkärillä, puhelimellani tai joskus Canon eos 1100d- järkkärillä
-> Videot muokkaan movie makerilla

Hyväksyn asialliset kommentit, otan jonkun verran kritiikkiä vastaan, mutta Muistathan silti asiallisen kielenkäytön!
Kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen, joten ethän laita kommenttiasi kahteen kertaan ;) Kiitos..